Bølgen restaurant er åpen 365 dager i året 

Visste du at vår restaurant er åpen hele året og åpen for både hotellets gjester og lokalbefolkningen. Vi har dagens retter hver dag med buffet, men også en ala carte meny med kjøtt og fisk. Restauranten åpner klokken 16.30 hver dag.

Velkommen!

rutetider-flybussen

Selskapets første tur går fra Arctic Sea Hotel fredag 21. juni kl. 08.00, og vil deretter gå innom både Meland, nye Hammerfest Sykehus, og deretter gå til Alta fra Hammerfest Bussterminal i sentrum klokken 08.20. Returavgang fra Alta Lufthavn vil bli rundt klokken 14.15, avhengig av når bagasjeutlevering på flyplassen er ferdig.

Stopp langs hele ruten

Det blir stopp langs hele ruten, så for reisende som skal med fly er det bare å vise tegn til sjåføren når bussen kommer. Det blir et 10 minutters stopp på Skaidi slik at reisende kan få strekke litt på beina.

Slik ser den nye flybussen ut innvendig. Her skal reisende få en best mulig opplevelse fra Hammerfest til Alta Lufthavn – og tilbake.

Gode tilbud for de reisende

Det blir servering ombord. Hver dag vil kjøkkenet til ASH smøre opp ferske baguetter med ost og skinke som det blir mulig å kjøpe om bord på bussen. I tillegg blir det mulig å kjøpe kaffe og mineralvann om bord.

– Vi vet at mange reisende skal til og fra ferie, og vi ønsker å sørge for at de får en så fin reise som mulig, forteller sjåfør Yngve Isaksen.

Isaksen blir en av to faste sjåfører på den nye ruten.

Daglige avganger, utenom lørdager

Det blir en daglig avgang fra Hammerfest klokken 08.00, mens det på søndager blir avgang fra hotellet klokken 09.45. Søndagsruten er tilpasset Norwegian sine avganger, da det ikke finnes offentlige rutetilbud til denne avgangen.

Retur fra Alta på søndagene blir rundt klokken 13:40, men også på denne avgangen er det fleksibilitet, som gjør at de reisende vet at de får være med selv ved treghet i bagasjeutlevering.

Det blir snorklipping, gratis mat og drikke om bord, og en skikkelig flott oppstart for den nye ruten

Anders Nesse

Hotellsjef, Arctic Sea Hotel & Apartments

Rød flybuss

Bussen som skal benyttes er en rød buss. Den vil bli merket med Arctic Sea Hotel sine logoer, men vil og være merket med «flybuss». Bussen vil ha ladepunkter i alle de 49 setene, toalett, HC-tilpasning og skikkelig gode seter – slik det skal være en komfortabel måte å reise til og fra flyplassen på.

Gleder seg stort!

Sjåfør Yngve Isaksen kjørte den forrige flybussen mellom Hammerfest og Alta, og helt siden den forrige ruten ble nedlagt så har Isaksen lengtet tilbake til sin gamle rute.

– Det var en helt fantastisk følelse å få innvilget ruteløyve. Jeg kjente meg 10 kilo lettere i kroppen da vi endelig fikk på plass tillatelsen.

Yngve vil være en av to hovedsjåfører på ruten, og vil sammen med Mohammad Mohammadiyan være de som i all hovedsak vil kjøre bussen mellom de to byene. Begge har mange års erfaring som bussjåfører i Finnmark.

Daglig leder i ASH, Robert Drotninghaug, og sjåfør Yngve Isaksen, gleder seg til åpningen av det nye rutetilbudet.

Høytidelig åpning av ruten

Fredag 21. juni blir en historisk dag for den nye ruten.

– Da blir det snorklipping, gratis mat og drikke om bord, og en skikkelig flott oppstart for den nye ruten. Det blir en høytidelig åpning, litt som når flyselskapene lanserer sine nye rutetilbud, så det tror vi blir en fin opplevelse, sier hotellsjef Anders Nesse og fortsetter:

– Når det gjelder billettkjøp så vil det være mulig å kjøpe billetter med kort og VIPPS. Vi har ingen app, så du møter kun opp og løser billett. Det blir også en egen firmaløsning, da vi vet at det er mange pendlere som vil benytte tilbudet. Disse ber vi ta kontakt direkte med oss ved behov, forteller Nesse.

Hotellsjef på ASH, Anders Nesse, lover en høytidelig og flott åpning av tilbudet.

Takknemlig for muligheten

Daglig leder Robert Drotninghaug er takknemlig for tilliten som er gitt til selskapet.

– Vi er veldig glade for muligheten som fylket har gitt oss, og vil samtidig rette en takk til fylkesordfører Hans-Jacob Bønå som har fulgt søknaden hele veien inn for oss. Vi lover å supplere transporttilbudet på en trygg, og sikker måte de neste årene, avslutter daglig leder i Arctic Sea Hotel & Apartmentments, Robert Drotninghaug.

Slik blir det nye rutetilbudet:

Billettpriser: 

 • Voksne kr 390,-
 • Barn opptil 16 år kr 195,-
 • Honnør kr 255,-

Rutetider (søndager i parentes):

 • Avgang fra Arctic Sea Hotel Hammerfest kl. 08.00 (09:45)
 • Avgang fra Hammerfest bussterminal kl. 08.20 (10:10)
 • Avgang fra Kvalsund Sentrum kl. 08.50 (10:40)
 • Avgang fra Skaidi kl. 09.20 (11.10)
 • Ankomst Alta Lufthavn kl. 10.20 (12.10)
 • Avgang fra Alta Lufthavn Kl. 14.15 (13.40)
 • Ankomst Hammerfest bussterminal kl. 16.25 (15.50)
 • Ankomst Arctic Sea Hotel 16.40 (16.05)

  *Det kan bli endringer på avganger om flyrutetider endres på

Billettkjøp:

 • Ombord i bussen med kort eller VIPPS: 927975

Forhåndskjøp av billetter: